Våra Tävlingar

Vi är stolta över att kunna hålla 4 årligt återkommande tävlingar. Från 2006 har vår insats för att erbjuda skytte får intresserade skyttar varit uppskattad. Ett flertal artiklar har skrivits om tävlingarna, och de attraherar ofta de bästa skyttarna i regionen, som också håller världsklass.

Det finns en sida per tävling, så klicka på knappen till vänster för att läsa mer och se resultat och inbjudningar.

Tallmilan Cup

Tävlingen är en IPSC-tävling och hålles normalt på hösten, beroende på tävlingsprogrammets utseende. …

Grovfälten

Namnet säger en hel del om vad denna tävlinga handlar om. Det är en fälttävling som har de vanliga vapengrupperna A och R, men istället för B och C tävlar vi i två grupper med magnumladdning (.357 och .44) På senare år har vi även blandat patruller, så man ska inte deltaga i denna tävling om man störs av att det pangar bredvid.

Grovfälten anordnas traditionsenligt på våren.

Rosersbergsflamman

Om man känner för att inandas svartkrut, samtidigt som man vill höra klassiska smällar, så ska man besöka vår skjutbana när denna tävling anordnas. Antalet skyttar som deltager är mindre än på de andra tävlingarna, men de håller på längre, då det inte är frågan om automateld, även om det finns en specialklass där man skjuter 30 skott på 30 minuter, med en ”peace maker”.

Det sker på våren, vanligtvis i maj månad.

Julgrisjakten

Skytteåret avslutas traditionsenligt med en tävling som endast har ett korrekt namn om man ser till priset man får som segrare, nämligen en julskinka. Det finns tre sätt att vinna en julskinka, antingen i ”vapengrupperna” fin eller grov, eller via ett lotteri vid prisutdelningen, där skjutkortet är lottsedeln. Det finns även mål där en gris finns med, men den stora utmaningen är inte att träffa grisarna, utan att undvika att träffa tomtarna som tittar upp ur vrå’na. 

Tävlingen en söndag runt Lucia

Andra tävlingar

Vi ordnar även andra tävlingar som inte än har en årlig tradition, men som också presenteras på knapparna till vänster.

Händer snart

 • 25M banan uthyrd till polisen

  2020-08-05  08:00 - 16:00
  25M

  25M Banan uthyrd till polisen

  See more details

 • 25M banan uthyrd till polisen

  2020-08-06  08:00 - 16:00
  25M

  25M Banan uthyrd till polisen

  See more details

 • Precisionsserien

  2020-08-06  18:30 - 19:30
  25M,

  Tag: Nationellt Beskrivning: Hemorten/Precisionsserien

  Den rådande Coronasituation har gjort att många skytteaktiviteter ställts in. Det är något som vi vill lösa med fler aktiviteter på hemmabanan. För att öka möjligheten för våra medlemmar att vara aktiva på lokal nivå erbjuder föreningen er att under våren skjuta precisionsserien på antingen tisdagar och torsdagar.

  Förhoppningen är att det gör att fler får möjlighet att delta, men det kan kanske även bidra till att hålla nere antalet deltagare vid respektive tillfälle.

  Endast det första resultatet per skytt räknas vilket innebär att man ej kan skjuta två gånger per vecka för att få upp ert resultat. Naturligtvis kommer ni bara upp om och skjuter om ni känner helt friska.

  Vid varje tillfälle skall alltid en skjutledare vara utsedd och resultaten från respektive skjutning ska omgående skickas in per Mail till resultat@rpk.se. Tävlingssekreteraren sammanställer veckans resultat och publicerar på hemsidan så snart resultaten inkommit.

  Detta gäller från och med vecka 19 tillsvidare.

  Skjuttider respektive dagar är:

  • Tisdagar klockan 18.00
  • Torsdagar klockan 18.30

  See more details