Bli Medlem


Om du saknar egna vapen och/eller pistolskyttekort
så måste du gå en nybörjarkurs.

  • Vi anordnar för närvarande inga nybörjarkurser.

     

Tidigare ägare av vapen samt pistolskyttekortet
   Om du har eget vapen samt pistolskyttekort och är intresserad av att gå med i föreningen ber vi dig att skicka e-post till styrelsen@rpk.se med en presentation av dig själv samt bifogad medlemsansökan, styrelsen återkommer då med tid och datum för nästa styrelsemöte där du får tillfälle att presentera dig.

Faddersystemet
   Istället för stora nybörjarkurser så har vi infört ett faddersystem där befintliga medlemmar kan ta in vänner och bekanta
och ansvara för deras utbildning.
Fadderprocessen finns beskriven i detta dokument.

Rekommendation
   Notera att vi kräver rekommendation från 2st befintliga medlemmar (alternativt en medlem som är aktiv i RPKs styrelse), dessa måste ha skrivit under ansökan för att den skall tas upp för behandling. (Ta med underskriven ansökan till styrelsemötet).

Belastningsregister
   Tillsammans med medlemsansökan ska även ett utdrag ur belastningsregistret lämnas in i ett oöppnat kuvert. Hämta blanketten hos polisen.se för att vara säker på att du använder den senaste versionen.

 

Att rekommendera eller inte rekommendera?

   Det kanske inte är någonting som händer dig varje dag men någon gång kan det ske att en bekant, kollega eller liknande ber dig rekommendera honom eller som medlem i Rosersberg PK. Självklart tänker du, man vill ju hjälpa till, men det finns vissa saker som kan vara bra att tänka igenom först innan du svarar ja. För sanningen är att om du har gett dina hjärtliga rekommendationer till någon som sedan visar sig vara hopplös, så kan det i värsta fall slå tillbaka på dig själv och ditt omdöme kan ifrågasättas. Här är några saker som kan vara bra att ha i åtanke.

Särskilj
   Om det är en vän som du ska rekommendera kan det vara bra att skilja på en god vän och en god skytt och klubbkamrat. Att din bekant är lite slarvig och ofokuserad eller alltid kommer lite för sent vid varje tillfälle som ni ska träffas kanske inte är något som du har hakat upp dig på men i skyttesammanhang kan det vara ett stort irritationsmoment. Tänk själv, någon som brister i säkerheten eller alltid kommer några minuter för sent till varje möte eller utsatt tid uppfattas ofta som nonchalant och det ingen som man vill ha med sig vid skyttearrangemang, klubbmöten eller arbetsdagar.

Framtidsplaner
   Vad som mer kan vara bra att tänka på är om personen som du ska rekommendera är rastlös av sig eller inte. Rekommenderar du någon som blir medlem men som sedan efter bara ett par månader slutar delta, klagar över uteblivna framsteg, bara vill ha fler och avancerade vapen, blir detta antagligen inte så populärt. Så innan du framhåller någon hör efter vilka framtidsplaner han eller hon har. Om du vet hur personen fungerat i andra föreningar så kan det säkert ge en god fingervisning om hur det kommer att fungera hos oss.

Var objektiv
   Väljer du att förorda någon så se till att du gör det rättvist och objektivt. Både för din egen och för klubbens skull, men också för den du ska framhålla. Du kanske tycker att du är jättesnäll som ytterligare ökar chanserna för din bekanta att få medlemskap, men sanningen är att du gör personen en björntjänst. Ingen tjänar på att du brer på alldeles för mycket som det sedan inte går att leva upp till. Detta resulterar bara i en massa onödig press för den som du har rekommenderat vilket kan leda till sämre resultat eller konflikter. Detta slår då återigen tillbaka på dig och dina vitsord.

Tillgång
   Tänk även på att om du framhåller någon som inte visar sig vara en tillgång för klubben så kan det vara så, att nästa gång du har någon som du tror på och vill rekommendera så är det ingen som vågar eller vill lyssna.

Vid nej
   Om du vid något tillfälle väljer att avstå från att ge någon dina referenser så se till att du ger en bra förklaring till varför så att han eller hon verkligen förstår. Ett nej är säkerligen väldigt känsligt att få så försök få personen att se saken ur din synvinkel. Sätt er ner och diskutera hur ni båda känner inför detta och försök rensa luften.

 

Händer snart